Bir e-ticaret sitesi kurmak istiyor ancak hangi yazılımı kullanacağınızdan emin değilseniz veya karar veremiyorsanız, tanıtımını yapacağımız yazılımlara göz atabilirsiniz.

Tanıtımını yaptığımız ilk dört program yazılıma göre listelenmiştir, bu da diğer ücretsiz programlara kıyasla Türkiye'de eklenti, tema veya geliştirici bulmanızı kolaylaştırır. Sonraki yazılımlar herhangi bir kriter olmaksızın rastgele eklenir.

1. OpenCart

Türkiye'de en çok kullanılan ücretsiz e-ticaret yazılımı dersek yanılmış olmayız sanırım. Türkiye'deki webmaster forumlarının e-ticaret bölümlerinde açılan konuları inceleyerek bunu çok rahat söyleyebiliriz. OpenCart, GNU (Genel Kamu Lisansı) altında ücretsiz olarak yayınlanan, çok gelişmiş özelliklere sahip ve aynı zamanda kullanımı çok kolay olan açık kaynaklı bir yazılımdır. Birçok ücretli/ücretsiz temayı destekler, eklentiler ve geliştiriciler bulmak çok kolaydır.

Her sektör için hazırlanmış birçok mesleki konu bulunmaktadır. Başlangıç   için standart SEO özellikleri yeterli olsa da, daha gelişmiş özelliklere sahip eklentiler satın alabilirsiniz.


2. WooCommerce

WooCommerce gerçekten bağımsız bir yazılım değil, WordPress yazılımı için bir eklentidir. Bununla birlikte, çok kısa sürede birçok kişi kullandığı için Türkiye'de çok ilgi gördü. WordPress'in popülaritesi bunu yaparken etkili olsa da aynı işi yapan diğer eklentilerden sıyrılmayı başarmıştır.


Ücretli WordPress satın almayı düşünüyorsanız, WooCommerce'i desteklediğinden emin olun. Yine, tıpkı OpenCart gibi, tema, eklenti ve geliştirici bulmakta zorlanmamalısınız.  Eğer çok fazla eşyanız yoksa bir problem yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Sorun yaşıyorsanız, önbelleğe alma eklentileri kullanmanız gerekebilir.


3. PrestaShop

PrestaShop e-ticaret yazılımı, Türkiye'de yaygın olarak kullanılan e-ticaret yazılımlarından biridir. Bir geliştirici bulmak, OpenCart ve WooCommerce yazılımına kıyasla biraz zor olabilir. Kendi eklentilerinizi ve temalarınızı bulabileceğiniz bir mağazası var.

 

4. Magento

Magento Community Edition, ücretsiz sürüme ek olarak Magento Go ve Magento Enterprise Edition olmak üzere 2 farklı ücretli sürümde mevcuttur. Web hosting paketleri diğer yazılımlara göre daha fazla sistem kaynağı tükettiği için sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle Magento için özel hazırlanmış bir hosting paketi veya sunucu kiralamak daha doğru olacaktır. Magento'yu kullanmak, sisteme alışana kadar kafa karıştırıcı ve kafa karıştırıcı olabilir. Çoğu eklenti ücretlidir ve karmaşık yapıları nedeniyle geliştirici bulmanız zor olabilir. Bir yazılım geliştirme ekibiniz varsa bu iyi bir seçim olabilir.


5.nopTicaret

nopCommerce, Asp.Net ve MS SQL kullanılarak geliştirildi. B2B ve B2C e-ticaret siteleriniz için nopCommerce açık kaynak kodlu ve ücretsiz kullanabilirsiniz. Dünyada popüler e-ticaret programları arasında yer almasına rağmen Türkiye'de fazla ilgi görmemektedir. Kendi eklentisi ve tema mağazası var. Aşağıdaki Powered by nopCommerce bağlantısını kaldırmak ücretlidir. Birçok tanınmış marka kullanıyor.


6. Çılgın ticaret

Github'daki en aktif e-ticaret programıdır. Ruby on Rails programlama diline aşina iseniz, sizin için iyi bir seçim olabilir


7. Zen arabası

Zen Cart, PHP ve MySQL kullanılarak geliştirilmiş ücretsiz, açık kaynaklı bir e-ticaret yazılımıdır. Bir grup yazılım geliştirici, tasarımcı ve danışman tarafından geliştirilmiştir.


8. UberCart

UberCart, Drupal içerik sistemi için bir e-ticaret eklentisidir. 


9. AbanteCart

AbanteCart, MVC mimarisi ile PHP ve MySQL'de geliştirilmiş ve Open Software License 3.0 (OSL-3.0) altında lisanslanmış ücretsiz ve açık kaynaktır.